VITA RES

de

RESEN

(transformation de fruits et légumes, production de concentrés, de purées et de cubes de pommes surgelés)

+38975421259

Македонија

Временските услови погодни за земјоделието

Стабилното време во поголемиот дел на изминатата седмица со исклучок на врнежите од дожд и заладувањето во средата, овозможи добри почвени и временски услови за земјоделството.

Прогнозираните временски услови за наредната седмица а тоа се стабилно и суво време со температури на воздухот кои ќе достигнат вредности над 25 оС па и повисоки, до 30 оС, некарактеристични за овој период од годината, ќе допринесат се конечно стабилизирање на земјоделското производство во сите делови.
Ваквите температури на воздухот ќе допринесат и за загревање на почвата која во овој период од земјоделското производство е од клучно значење како за расадување на културите на отворено како што е тутунот, исто така и кај градинарското производство и полјоделското производство на пролетни окопни култури.
Во овој период на цветање на багремот во реоните на Повардарието ваквите временски услови и температури можат да допринесат за медење на истиот што е добро за пчеларството.

Очекуваните временски услови во наредниот период треба да се одразат позитивно врз целокупното земјоделско производство, особено врз житните култури кои имаат доволно влага во почвата а се наоѓаат во фаза на интензивно класање.
Инаку, времето денес ќе биде променливо облачно, а во текот на денот облачноста ќе се намалува. Ќе дува умерен до засилен северен ветер, кој на места ќе достигнува брзина над 70 км/ч.

Максималната температура ќе биде во интервал од 15 до 21 степен. Утре ќе се задржи слично време со температури повисоки од денешните кои ќе се движат од 22 до 28 Целзиусови степени. Од УХМР информираат дека следува период на стабилно време со пораст на дневните температури.

Б.А.Н.

VITA RES

de

RESEN

(transformation de fruits et légumes, production de concentrés, de purées et de cubes de pommes surgelés)

+38975421259

À propos de nous

Cyber Green Market (CGM) est une plateforme Web qui promeut l'exportation et la vente en gros de produits agricoles, de fruits des bois et de leurs produits secondaires de la péninsule balkanique.

Vendre au détail

Dans la section vente au détail, vous trouverez également des machines, des outils pour la maison et le jardin, des uniformes de travail et tout ce dont vous avez besoin pour vos travaux agricoles. Vous pouvez commander tout cela auprès de nos vendeurs déjà vérifiés dans les plus grands magasins en ligne du monde.

CGM Ali

Voulez-vous vendre vos produits sur Alibaba, mais vous ne voulez pas payer 4 999 $ par an pour un compte premium Alibaba? Demandez un compte «CGM Ali» ici , choisissez l'un de nos forfaits et pour seulement 199 $ par an, commencez à vendre sur Alibaba dès maintenant!

© 2019 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen